Esitykset

TULOSSA!

Teatteri Metamorfoosin  Iika Hartikainen a.k.a. ILMI vierailee

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Punainen helmi -naisklovnifestivaaleilla, 

Naisklovni-iltamissa La 9.2. klo 20.30

 

Lisätietoa ja liput

 

 

I L M I

Yhden hengen duo


Kaikenlaisen puutteen aiheuttama jatkuva huoli on tehnyt Ilmistä oman elämänsä tutkimusmatkailijan. Hän yrittää tulla toimeen itsekseen ja luo tyhjän päälle elämänsä perustukset jotka kantavat kyllä niin pitkälle kuin mielikuvitusta riittää. Ilmi & yhden hengen Duo on oodi mahdollisuudelle saada yhteys johonkin poissaolevaan, koska lopulta tavalla tai toisella olemme kaikki - yksin.

 

ESIINTYJÄ

Iika Hartikainen

 

ESITYSKIELI

sanaton

 

 

 

 

Tulossa Espoon Kaupunginteatterissa To 18.10 klo 19

 

Lehman trilogy - Demo 

Stefano Massini

Käännös Elina Suolahti

Ohjaaja Davide Giovonzana

Esitynjäät Jussi Lehtonen, Juha Sääski, Timo Torikka

Musiikki ja ääni Maija Ruuskanen

Video Joona Petterson

Lehman Trilogy on Italialaisen Stefano Massinin näytelmä joka kertoo erään maailman tärkeimmän ja vaikutusvaltaisimman pankin nousun ja tuhon. Esityksessä seurataan kapitalismin kehitystä tutkien kuinka kolmen veljen unelmasta tulee kaiken alleen murskaava koneisto. Seuraamalla pankin 140-vuotista historiaa eteemme piirtyy kolmen juutalaisen maahanmuuttajaveljeksen saaga 1800-luvun puolivälin Yhdysvalloissa. Rinnakkain pankin tarinan kanssa kerrotaan nyky-Amerikan historiaa ja tarkastellaan talouden kehittymistä. Näytelmä rakentuu monikerroksiseksi tarinaksi pankkiiritoiminnan historiaa, markkinoiden armottomuutta ja Amerikkalaisen unelman rakentumista.

Davide Giovanzana työryhmineen pyrkii tutkimaan taiteen ja talouden suhteita ja luomaan siltoja näiden välille, tuoden yhteen nämä kaksi maailmaa joita usein pidetään toisilleen vihamielisinä etenkin taiteilijoiden keskuudessa.

 

 

Teatteri Metamorfoosin esityskieli on jatkuvassa muodonmuutoksessa ja se pyrkii ennakkoluulottomasti yhdistelemään ja tutkimaan fyysisen teatterin eri genrejä ja luomaan omaa uniikkia esityksellistä kädenjälkeään.


Punaisena lankana voidaan pitää fyysistä, tilallista ja visuaalista lähtökohtaa teatterin tekemiselle.
 

Kaksitoistavuotisen historiansa aikana teatteri on tehnyt tutkimusmatkaa fyysisen teatterin eri tyylilajeihin ja tehnyt mm. sanatonta tarinankerrontaa kokonaamioilla, nyky-commedia dell'artea puolinaamioilla, nukke- ja objektiteatteria, kehonaamioisia bouffooneita, sekä maailman pienimmän naamion taidetta, teatteriklovneriaa.

 

Teatteri Metamorfoosin tekee produktioita kollektiivinsa jäsenten kanssa, sekä yhteistyöproduktioita muiden teattereiden/ työyhteisöjen tai freelancereiden kanssa.

 

Tutustu kiertuevalmiudessa oleviin esityksiimme ja tilaa esitysvierailu:

TILATTAVAT ESITYKSET

 

Tutustu aiempaan tuotantoomme:

ESITYSARKISTO

 

 

ESITYSMYYNTI JA LISÄTIEDOT:

teatteri(at)metamorfoosi.com