Hels Fangels

DESCRIPTION OF THE PERFORMANCE

No one is safe from the piercing gaze of ”Hels Fangels”. This duo combines strong physical play of the bouffoons and burning societal questions. Bouffoons are successors of the medieval jesters who can expose and open our eyes for injustice and public malpractice through mockery and laughter. 

ESITYSKUVAUS

Hels Fangels käsittelee vapautta ja vankeutta edelleen ajankohtaisen pakolaiskysymyksen kautta. Esityksessä pureudutaan poliittisesti tulenarkoihin ja epäkorrekteihin näkökulmiin, joita monitahoiseen ilmiöön väistämättä liittyy liberaalissa yhteiskunnassa. Pakolaiskysymys näyttäytyy erilaisena poliitikkojen, maahanmuuton vastustajien, ihmisoikeuksien puolustajien tai pakolaisten itsensä näkökulmista tarkasteltuna, mutta narrien läpitunkevalta katseelta ja pilkalta ei välty kukaan.

Esitys on kahden esiintyjän toteuttama duetto, jossa ilmaisun keinoina käytetään fyysistä teatteria ja miimiä. Hels Fangels pohjautuu buffoon-teatteriperinteeseen, jolle on ominaista yhteiskunnallisten aiheiden käsittely vahvan, jopa groteskin, fyysisen ilmaisun kautta. Buffoonien voidaan nähdä olevan keskiaikaisten narrien seuraajia, jotka pilkan ja naurun kautta paljastavat ja kritisoivat yhteiskunnassamme vallitsevia epäkohtia ja valtarakenteita.

 

LANGUAGE 

English 

DURATION

~25min

AGE LIMIT

13+


CREDITS

Performers: Henni Kervinen, Riina Tikkanen

Costumes: Kervinen, Tikkanen


PREMIERE/ ENSI-ILTA

14.5.2017 Denmark, Horsens, Freedom Prison Festival

 

LISÄTIETOA JA ESITYSMYYNTI / MORE INFO AND DISTRIBUTION

Soile Mäkelä
soile(at)metamorfoosi.com

 

 

THANK YOU

Iika Hartikainen, Roosa Hannikainen, Soile Mäkelä, Minna Lyytinen, Henrik Pathirane, Marko Nissinen, Komediehuset.