MetaWORKSHOPS

TULOSSA!

KEVÄT / KESÄ 2019

Laura Mäkelä ja Soile Mäkelä:

NAAMIONVALMISTUSTYÖPAJA (53h)

9.–19.6.2019

 

AVAINSANAT

Naamionvalmistus, kuvanveisto, teatterinaamio, ekspressiivinen kokonaamio

 

KOHDERYHMä

Kurssi on suunnattu kaikille naamioteatterista, kädentaitojen kehittämisestä ja kuvanveiston tekniikoista kiinnostuneille luoville tai luovuuttaan heräteleville tyypeille, mm. nukenrakentajille, naamionvalmistajille, tarpeistonvalmistajille, käsityö-opettajille, sekä esiintyjille tai teatteriopettajille, jotka tarvitsevat naamioita työssään.

Katso kuvat aiemmasta työpajasta

 


KURSSIKUVAUS

Työpajan aluksi sukelletaan Soile Mäkelän johdolla kehollisesti naamioiden maailmaan ja tutustutaan teatterinaamioiden lainalaisuuksiin käytännön harjoituksin. Hauska kolmen tunnin intro antaa kompaktin, kokemuksellisen tietopaketin naamioista ja pistää mielikuvituksen liikkeelle seuraavaa suunnitteluvaihetta varten.

 

Ateljeessa valmistetaan Laura Mäkelän opastuksella ekspressiivinen kokonaamio italialaisella paperilaminointitekniikalla. Naamioihin tutustumisen, oman naamion suunniittelun sekä luonnostelun pohjalta edetään kolmiulotteiseen työskentelyyn. Lopputuloksen, eli toimivan teatterinaamion kannalta, muotoiluvaihe on naamionvalmistusprosessin tärkein vaihe. Tavoitteenamme on että osallistujien villit ideat saataisiin elämään dynaamisesti savessa.

 

Kurssilla käytetään perinteisiä kuvanveiston tekniikoita ja italialaista naamionvalmistustekniikkaa: naamio muovaillaan saveen ja siitä valetaan kipsimuotti. Lopullinen naamio syntyy paperilaminointitekniikalla ja pinnan viimeistelyllä.

 

Työpajan päätteeksi omatekemät, uunituoreet naamiot testataan ja “herätetään henkiin” Soilen vetämissä käytännön teatteriharjoitteissa.

 

 

OPETTAJAT

Laura Mäkelä on Teatteri Metamorfoosin perustajajäsen ja hän on valmistunut kuvanveistäjäksi Kankaanpään Taidekoulusta (SAMK) vuonna 2008. Vuonna 2004 naamionvalmistus sai alkunsa Padovassa Sartorin paperi- ja nahkanaamionvalmistustyöpajassa ja sittemmin hän on täydentänyt naamio-osaamistaan mm. Stefano Perocco di Medunan ja Etienne Championin kursseilla. Laura Mäkelä on osallistunut useisiin Teatteri Metamorfoosin omiin naamiovalmistustyöpajoihin ja valmistanut nahka- ja paperinaamioita tilaustyönä. Myös Metamorfoosin Commedia Dell’Arte naamiosarja on Lauran käsialaa.

 

Soile Mäkelä on opettanut teatteria freelancerina vuodesta 2002. Teatteritaiteen maisteriksi hän valmistui Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta 2008. Soilen teatteriopetuskäsitys nojaa vahvasti ranskalaiseen Lecoq-pedagogiikkaan, mikä näkyy fyysisenä lähestymistapana teatterin tekemiseen, sekä naamioiden hyödyntämisenä näyttelijänkoulutuksessa.

 

OPETUSKIELI

Suomi ja tarvittaessa englanti

 

AIKATAULU

su 9.6.- ke 19.6.

vapaa su 16.6.

 

Liikkeellinen tutustuminen aiheeseen su 9.6. klo 9-12:00 ja

naamionvalmistus klo 13-17:00 (3+4h)

Naamionvalmistus ma-la 10.-15.6 klo 10-16:00 (6x5h)

Su 16.6 vapaa

Naamionvalmistus ma 17.6 klo 10-17:00 (6h)

Naamionvalmistus ti 18.6. klo 10-16:00 (5h)

Naamionvalmistus ja fyysinen naamiotyöskentely ke 19.6. klo 10-16:00 (2+3=5h)

 

Päivittäin pidetään tunnin lounastauko

 


KURSSIN HINTA

380€ (sis. 53h opetusta ja materiaalit)

 

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

Min ja max 8

 

PAIKKA

Teatteri Metamorfoosi / Point Fixe

Suvilahdenkatu 10 A 408
00500 Helsinki

Metro: Kalasatama tai Sörnäinen

 

ILMOITTAUTUMINEN ja MAKSUEHDOT

MetaWORKSHOP työpajoihin ilmoittaudutaan tämän linkin kautta ilmoittautumislomakkeella.

Huom: Ilmoittautuminen astuu voimaan vasta kun kurssimaksu on suoritettu. Kurssit täytetään maksujärjestyksessä.

Mikäli työpaja on täynnä, ilmoitamme siitä sinulle välittömästi ja voit halutessasi jäädä jonotuslistalle.

Työpajan vahvistus

Teatteri Metamorfoosi vahvistaa kurssin toteutumisen kaksi viikkoa ennen kurssia.
Minimiosallistujamäärän täyttyessä, työpaja toteutuu ja ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse kurssivahvistus sekä lisätietoa työpajasta.

Peruuntuminen

Mikäli osallistujaminimi ei täyty, työpaja perutaan järjestäjän puolesta ja kurssimaksut palautetaan ilmoittautuneille.

HUOM! 
Kurssilaisen sairastumisesta tai muusta syystä peruutettu osallistuminen: Mikäli peruutus tapahtuu kurssivahvistuksen jälkeen, osallistumismaksu on mahdollista saada takaisin AINOASTAAN silloin jos joku mahdollisella jonotuslistalla oleva ottaa peruutuspaikan vastaan, tai peruutuksen tekijä löytää tilalleen jonkun muun.

LISÄTIETOJA

soile(at)metamorfoosi.com

 

Teatteri Metamorfoosi pidättää oikeudet muutoksiin.