HIMOTTU 2008

EKSPRESSIIVISET NAAMIOT

 

Ajankohta

21.7.-2.8.2008

 

Työryhmä

Soile, Davide, Laura, nukketeatteritaiteilija Elina Putkinen, Kankaanpään Taidekoulusta valmistunut kuvanveistäjä Toni Lehtola sekä työharjoittelija Johanna Kultala Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta. 

 

Tavoite

Tavoitteena oli jatkaa työskentelyä viime kesänä aloitettujen ekspressiivisten naamioiden parissa, ja saada näin valmiiksi kahdeksasta naamiosta koostuva sarja tulevaa esitystä varten. Innoittajana projektissa oli Pirandellon näytelmä I Giganti della Montagna.

 

Prosessista

Käytännön syistä tämänkertainen työpaja järjestettiin Sveitsissä, teemaan sopivasti vuorten kupeessa, pienessä Verscion kylässä. Käytössä oli paikallisen Dimitri-teatterikoulun naamioateljee, ja mahdollisuus tutustua sikäläiseen tapaan rakentaa naamioita. Oppeja vaihdettiin puolin ja toisin, ja kotiin palattiin monta ideaa rikkaampana.

Osanottajamäärä oli Himottu- työpajojen kaikkien aikojen suurin, kun kuusi eri alojen ammattilaista kokosi voimansa. Työskentely aloitettiin valitsemalla Pirandellon näytelmästä hahmot, joille valmistettaisiin naamiot. (Koko prosessi oli alussa, joten yhtäaikaisesti mietittiin myös esityksen sisältöä ja nukketeatterin osuutta.)

 

Käytännössä

Naamiot testattiin ja todettiin toimiviksi harjoituksissa syksyllä 2009 . Sarjaa käytettään Pirandello Project -On the Edge of Silence -esityksessä, jonka ensi-ilta oli 23.8.2009 Korjaamon Stage festivaaleilla osana Helsingin Juhlaviikkoja. 

 

E0833-TL
E0831-DG
E0834-LM
E0836-EP
E0832-JK
E0835-SM
photo: Pirita Särmä