HIMOTTU 2010

The Diva In Me

 

Ajankohta

10.-21.5.2010

 

Työryhmä

Yhdistyksen jäsenet Davide Giovanzana, Soile Mäkelä, Laura Mäkelä , Elina Putkinen, Johanna Kultala sekä vieraana Toni Lehtola

 

Tavoite

Tänä keväänä Teatteri Metamorfoosi tarjosi jäsenilleen aivan uuden mahdollisuuden opiskella naamionvalmistusta puusta. Tarkoituksena oli valmistaa naamiot kahteen tulevaan esitykseen. Opettajaksi työpajaan kutsuttiin ranskalainen naamiontekijä Etienne Champion.

 

Prosessista

Kahden viikon mittainen naamiotyöpaja järjestettiin kotoisasti Helsingissä Teatterikorkeakoulun verstaalla. Tämänkertainen paja herätti osallistujissa jännityksen tunteita, sillä vaikka materiaalina puu oli kaikille osanottajille jossain määrin tuttu, se olisi joka tapauksessa haasteellinen.

Kaksikymmentä vuotta puunaamioita valmistanut Etienne Champion oli kuitenkin hyvin ammattitaitoinen ja vaiheet käytiin läpi huolellisesti ja askel askeleelta. Oikeilla tekniikoilla puu totteli, ja oli ihmeellistä huomata, ettei ole ollenkaan mahdotonta tehdä kevyttä ja toimivaa naamiota yhdestä palasta puuta. Naamiot veistettiin hyvin tarkasti mittatilaustyönä juuri tietyille näyttelijöille.

Jakauduimme kahteen kolmen hengen ryhmään, ja näissä suunnittelimme ja valmistimme naamiot kahteen eri esitykseen. Toisessa ryhmässä kokeiltiin yhteistyötä myös niin, että kukin työsti vuorollaan jokaista naamiota. Näin pyrittiin saamaan vaikutelma siitä että naamioperhe on veistetty ”samasta puusta”.

 

Käytännössä


SAUNA
Johanna Kultalan, Soile Mäkelän ja Elina Putkisen veistämä kokonaamiosarja kävi neitsytmatkalla marraskuussa 2010  Turun kansainvälisellä nukketeatterifestivaaleilla, jossa nähtiin tunnin mittainen avoin harjoitus elokuussa 2011 Korjaamo Teatterissa ensi-iltansa saavasta SAUNA- esityksestä.

 

THE DIVA IN ME

Davide Giovanzanan, Toni Lehtolan ja Laura Mäkelän puolinaamiosarja nähdään Tanja Elorannan sooloesityksessä alkuvuodesta 2012.

 

 

 

KIITOS!

Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto