HIMOTTU 2007- naamionvalmistustyöpaja

EKSPRESSIIVISET NAAMIOT 

 

Ajankohta

9.-18.7.2007

 

Työryhmä

Laura ja Soile

 

Tavoite

Tänä vuonna oli tarkoituksena saada alulle Teatteri Metamorfoosin oma ekspressiivinen naamiosarja. Osanottajamäärä oli lähes pienin mahdollinen, mutta työ aloitettiin hitaasti ja varmasti kahdesta naamiosta.

 

Prosessista

Kuten edeltäjänsä, myös tämän kesän työpaja oli ainutlaatuinen ja tarjosi omat haasteensa. Sen lisäksi, että osanottajien lukumäärä yllättäen putosi, putosi myös taivaalta vettä lähes tauotta. Aiempien kesien aurinkoisen ulkotyöskentelyn jälkeen oli totuttelemista hämärämpiin ja ahtaampiin sisätiloihin. Myös Metamorfoosin aiemmin valmistamista naamiosarjoista tämänkertainen poikkesi siinä mielessä, että nyt oli lähdettävä oikeastaan nollasta. Alkuun oli siis sovittava yleisistä linjauksista, mietittävä millainen ekspressiivinen sarja halutaan tehdä. Näiden suunnitelmien pohjalta lähdettiin liikkelle, ja niistä sarjaa olisi edelleen helppo jatkaa myöhemmin.

 

Käytännössä

Nämä kaksi naamioita päätyivät kesän jälkeen opetuskäyttöön Turun ammattikorkeakoulussa. Naamiot nähtiin myös Masque 2007- naamioteatterifestivaaleilla Elävässä naamiogalleriassa. Tulevaisuudessa sarja laajenee ja se tullaan näkemään opetustyön lisäksi Teatteri Metamorfoosin seuraavassa esityksessä.

kuva: s.mäkelä
E0730- SM E0729- LM